Indonéský salát
Suroviny
- 300 g Ananas
- 180 g Mungo klíčky
- 180 g Arašídy
- 250 g Kuřecí maso vařené
- 100 g Máslo arašídové
- 30 ml Olej sezamový
- 80 ml Olej olivový
- 50 ml Omáčka sojová světlá
- 60 ml Limetková šťáva
- 8 ks Cibulka jarní
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 991 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 239 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1473.9 mg
- Vláknina 30933.5 mg
- Vitamín A 30933.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.2 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na kostičky a přendáme do salátové mísy.
-
2
Do mísy přidáme ananas nakrájený na kostičky, nastrouhanou mrkev, naklíčené mungo, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, celer nakrájený na nudličky, nesolené arašídy a nakrájené uvařené kuřecí prsní řízky. Vše důkladně promícháme.
-
3
Arašídové máslo vložíme do misky a postupně vyšleháme olivový olej a světlou sójovou omáčku. Vmícháme chilli papričku, sezamový olej a limetkovou šťávu.
-
4
Hotový salát přelijeme zálivkou, promícháme a hned podáváme.