Terina s kuřecími prsy a liškami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 150 g Houby čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 500 g Vepřová krkovička
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bránice
- 2 ks Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 43 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 388.5 mg
- Draslík 785.9 mg
- Vláknina 4704.8 mg
- Vitamín A 4704.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.
-
2
V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu.
-
3
Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou.