Salát s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 5857 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 847.1 mg
- Vláknina 9880 mg
- Vitamín A 9880 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka, scedíme, necháme zchladnout.
-
2
Na talíř rozložíme okurky nakrájené na tenká kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté kolečka okurek opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme na papírových utěrkách.
-
3
Ředkvičky nakrájíme na plátky. Okurku a ředkvičky upravíme na střed mísy a navršíme brambory.
-
4
Připravíme zálivku - smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, vinný ocet a nasekané čerstvé bylinky. Vše důkladně promícháme. Zálivkou přelejeme salát. Salát podáváme chlazený.