Cuketový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 200 g Salám měkký
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 213.5 mg
  • Draslík 885.4 mg
  • Vláknina 5772 mg
  • Vitamín A 5772 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu očistíme, oloupeme a nastrouháme nadrobno spolu se sýrem a salámem. Přidáme vejce, olej, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek. Vše zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dle potřeby dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Vypracovanou hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme dorůžova. Hotový nákyp můžeme podávat s vařenými bramborami či pečivem.

Komentáře k receptu