Polévka švestková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 186.2 mg
- Vláknina 4711.9 mg
- Vitamín A 4711.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme, vypeckujeme a vaříme ve vodě doměkka. Uvařené švestky si prolisujeme nebo rozmixujeme a vodou rozředíme na patřičné množství polévky.
-
2
Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, smícháme s polévkou a zavaříme.
-
3
Polévku ochutíme trochou mleté skořice. Můžeme použít i strouhanou citrónovou kůru a popřípadě osladíme.
-
4
Polévku můžeme podávat studenou i teplou.