Meruňková paluza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Meruňky
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Mandle
  • 4 ks Meduňka
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 338.6 mg
  • Vláknina 12100 mg
  • Vitamín A 12100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté meruňky rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 2

    Dáme je do hrnce se studenou vodou, cukrem a přivedeme k varu. Jakmile se meruňky začnou vařit, okamžitě k nim přimícháme 2 lžíce Maizeny rozmíchané ve 0.5 dl vody a za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 3 - 5 minut.

  • 3

    Meruňkovou paluzu rozlijeme do misek, ozdobíme mandlemi a lístky meduňky.

  • 4

    Dezert podáváme chlazený.

Komentáře k receptu