Ajvar s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 396.4 mg
- Vláknina 8400 mg
- Vitamín A 8400 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 182.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky s lilky omyjeme, osušíme a dáme je na plechu upéct do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 180 °C.
-
2
Mezitím si očistíme, omyjeme a nastrouháme křen, který odložíme do misky a zakryjeme.
-
3
Upečená zelenina má hnědočernou slupku, kterou sloupneme, lilky
-
4
a papriky zbavíme stopek a jadřinců. Pak zeleninu pomeleme na masovém strojku a vložíme ji do pánve na rozpálený olej.
-
5
Směs opečeme a před koncem pečení přimícháme sůl podle chuti a křen.
-
6
Promíchanou horkou směsí naplníme čisté suché sklenice, uzavřeme je celofánem a po vychladnutí uskladníme na chladném a suchém místě.
-
8