Srbský ajvar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Lilek
  • 9 ks Česnek
  • 5 ks Paprika zelená
  • 5 ks Paprika červená
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 539.8 mg
  • Vláknina 12728.4 mg
  • Vitamín A 12728.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152 mg
  • Vitamín E 14 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut.

  • 2

    Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy.

  • 3

    Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti.

  • 4

    Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny.

Komentáře k receptu