Srbský ajvar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 32 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 539.8 mg
- Vláknina 12728.4 mg
- Vitamín A 12728.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152 mg
- Vitamín E 14 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut.
-
2
Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy.
-
3
Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti.
-
4
Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny.