Naložený zeleninový džuveč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 904.2 mg
- Vláknina 22918.5 mg
- Vitamín A 22918.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.7 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.
-
2
Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.
-
3
Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.
-
4
Zeleninový džuveč má konzistenci leča.
-
5
Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.