Pindžur s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 52 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 712.8 mg
- Vláknina 7553 mg
- Vitamín A 7553 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky, rajčata a papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech. Pečeme v troubě přibližně 30 minut při 180°C.
-
2
Opečená zelenina má téměř černě zbarvenou slupku, potom ji dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a necháme "zapařit", aby se nám lépe slupky stáhly. Všechnu zeleninu sloupneme a paprikám odstraníme jádřince.
-
3
Lilky, papriky a rajčata pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájený česnek, dosolíme podle chuti, pokapeme citronovou šťávou, polijeme olivovým olejem a promícháme.
-
4
Oleje přidáváme po troškách jen tolik, aby jej zelenina dostatečně vsákla.