Květákový salát s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 544.2 mg
- Vláknina 8886.3 mg
- Vitamín A 8886.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, ale dáme pozor, aby se nepřevařil.
-
2
Do vody přidáme 1 lžičku citronové šťávy.
-
3
Vaříme přibližně 15 minut, potom květák scedíme, pod tekoucí vodou ochladíme, necháme odkapat a dáme do mísy.
-
4
Černé olivy bez pecek a omyté papriky (zbavené jádřinců) nakrájíme na tenké kroužky a přidáme je ke květáku.
-
5
Ještě zeleninu posypeme omytou, drobně nakrájenou zelenou petrželkou, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme podle chuti.
-
6
Salát dobře promícháme a servírujeme.
-
7