Albánský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 8 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 829.2 mg
- Vláknina 8974.5 mg
- Vitamín A 8974.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu potřebnou zeleninu předem omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Uvařené brambory ve slupce též oloupeme. Potom zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme ještě drobně pokrájenou cibuli, kopr, zelenou petrželku, omyté hrozinky, mírně osolíme, opepříme a promícháme.
-
2
Ve větším hrnečku si rozmícháme bílý jogurt s olivovým olejem, který vylijeme na salát, znovu promícháme a dochutíme solí.
-
3
Mísu se salátem dáme na několik hodin do chladničky.
-
4
Albánský salát podáváme chlazený.