Marinovaná nezralá rajčátka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1579 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 779 mg
- Vláknina 16966.4 mg
- Vitamín A 16966.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou.
-
2
Marinádu si uvaříme předem:
-
3
Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4 dl vinného octa, přidáme 1 cibuli, 50 g cukru, 5 zrnek pepře, 50 g hořčičného semínka, 30-35 g soli a povaříme 5 minut.
-
4
Omytá rajčata propícháme na několika místech párátkem, dáme je do cedníku a přelijeme vařící, osolenou vodou.
-
5
Vychladlá rajčata poskládáme do čistých zavařovacích lahví a proložíme je oloupaným čistým křenem, který jsme nakrájeli na tenká kolečka a zalijeme vychladlou marinádou.
-
6
Sklenice uzavřeme celofánem a necháme několik dní uležet.