Pečené papriky s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 38 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 639.2 mg
- Vláknina 12195.6 mg
- Vitamín A 12195.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 283.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, osušíme a celé dáme na pekáč zapéct do trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C. Upečené papriky mohou mít až hnědočerné puchýře. Když budou upečené, vložíme je na chvíli do igelitového sáčku, papriky se tak zapaří a půjdou lehce sloupnout.
-
2
Oloupané papriky ještě zbavíme jádřinců a poskládáme na mísu.
-
3
Než se papriky upečou, připravíme zálivku:
-
4
Do většího hrnečku nalijeme 1,5 dl oleje a smícháme ho s drobně nasekaným česnekem, 1 dl vinného octa, osolíme a opepříme podle chuti. Touto zálivkou přelijeme oloupané papriky na míse.
-
5
Pečené papriky nejvíce chutnají ke grilovanému masu.