Pečené papriky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Česnek
  • 20 ks Paprika zelená
  • 1 dl Ocet vinný
  • 1.5 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 639.2 mg
  • Vláknina 12195.6 mg
  • Vitamín A 12195.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 283.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, osušíme a celé dáme na pekáč zapéct do trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C. Upečené papriky mohou mít až hnědočerné puchýře. Když budou upečené, vložíme je na chvíli do igelitového sáčku, papriky se tak zapaří a půjdou lehce sloupnout.

  • 2

    Oloupané papriky ještě zbavíme jádřinců a poskládáme na mísu.

  • 3

    Než se papriky upečou, připravíme zálivku:

  • 4

    Do většího hrnečku nalijeme 1,5 dl oleje a smícháme ho s drobně nasekaným česnekem, 1 dl vinného octa, osolíme a opepříme podle chuti. Touto zálivkou přelijeme oloupané papriky na míse.

  • 5

    Pečené papriky nejvíce chutnají ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu