Marinovaná makrela
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Celer bulvový
- 3 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Citrony
- 10 ks Makrela obecná
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 ks Česnek
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Bobkový list
- 0.4 dl Olej olivový
- 1.5 dl Víno bílé
- 1.5 dl Voda pitná
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1457 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 226 g
- Sodík 1020 mg
- Bílkoviny 141 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 480 mg
- Draslík 635.8 mg
- Vláknina 15755.4 mg
- Vitamín A 15755.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli, mrkev, celer, petržel a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, 1.5 dl bílého vína, přidáme pokrájený česnek, bobkový list, všechnu pokrájenou zeleninu a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny. Marinádu dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a drobně nakrájenou petrželovou natí.
-
3
Čerstvé makrely očistíme, omyjeme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je usmažíme z každé strany do zlatohněda.
-
4
Usmažené makrely položíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
-
5
Až potom je servírujeme na talíři, obložené čerstvou zeleninou.