Marinovaná makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Makrela obecná
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Česnek
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Bobkový list
  • 0.4 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1457 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 226 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 141 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 480 mg
  • Draslík 635.8 mg
  • Vláknina 15755.4 mg
  • Vitamín A 15755.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli, mrkev, celer, petržel a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, 1.5 dl bílého vína, přidáme pokrájený česnek, bobkový list, všechnu pokrájenou zeleninu a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny. Marinádu dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a drobně nakrájenou petrželovou natí.

  • 3

    Čerstvé makrely očistíme, omyjeme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je usmažíme z každé strany do zlatohněda.

  • 4

    Usmažené makrely položíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.

  • 5

    Až potom je servírujeme na talíři, obložené čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu