Sataraš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 4 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1111.6 mg
- Vláknina 9700.5 mg
- Vitamín A 9700.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 205.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, která zpěníme v pánvi na rozehřátém oleji.
-
2
Omytá rajčata pokrájíme na plátky, omyté papriky zbavené jádřinců pokrájíme na kolečka.
-
3
Vše přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, zamícháme a dusíme pod pokličkou do doby, až budou papriky měkké a voda se vyvaří.
-
4
Nakonec do sataraše přimícháme drobně nakrájenou petrželku a dochutíme solí.