Sataraš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 10 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1111.6 mg
  • Vláknina 9700.5 mg
  • Vitamín A 9700.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 205.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, která zpěníme v pánvi na rozehřátém oleji.

  • 2

    Omytá rajčata pokrájíme na plátky, omyté papriky zbavené jádřinců pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Vše přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, zamícháme a dusíme pod pokličkou do doby, až budou papriky měkké a voda se vyvaří.

  • 4

    Nakonec do sataraše přimícháme drobně nakrájenou petrželku a dochutíme solí.

Komentáře k receptu