Zapečené zelené fazolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 334.8 mg
  • Draslík 757.2 mg
  • Vláknina 15055 mg
  • Vitamín A 15055 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé zelené fazolky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Uvařené fazolky scedíme, dáme do mísy, přidáme k nim strouhanku, syrová vejce, jogurt, mletou papriku a sůl. Dobře promícháme a dáme do olejem vymaštěného pekáče.

  • 3

    Fazolky posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou, položíme na ně plátky másla a krátce pečeme v horké troubě do doby, až vajíčka ztuhnou.

Komentáře k receptu