Zapečené zelené fazolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 26 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 334.8 mg
- Draslík 757.2 mg
- Vláknina 15055 mg
- Vitamín A 15055 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé zelené fazolky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Uvařené fazolky scedíme, dáme do mísy, přidáme k nim strouhanku, syrová vejce, jogurt, mletou papriku a sůl. Dobře promícháme a dáme do olejem vymaštěného pekáče.
-
3
Fazolky posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou, položíme na ně plátky másla a krátce pečeme v horké troubě do doby, až vajíčka ztuhnou.