Plněné papriky s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 15 ks Paprika zelená
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 468.5 mg
  • Vláknina 9826 mg
  • Vitamín A 9826 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytým paprikám odřežeme vršky, vydlabeme jádřince a vypláchneme.

  • 2

    Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi si na 1/2 rozpáleného oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propláchnutou rýži, sůl, pepř, drobně pokrájený česnek, omytou pokrájenou petrželku a 1/2 rajčat.

  • 3

    Rýži promícháme, přilijeme 2 dl vody, pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 4

    Udušená směs by měla být hustá, bez tekutiny a tou naplníme papriky, které poskládáme do pekáče, podlijeme 1-2 dl vody, zakryjeme pokličkou a dáme do horké trouby péct. Pečeme při 200°C.

  • 5

    V pánvičce si připravíme z oleje a mouky světlou jíšku, přimícháme k ní druhou polovinu rajčat a osolíme podle chuti. ¨

  • 6

    Rajčatovou omáčkou zalijeme papriky, až když jsou téměř upečené a ještě je dopékáme do doby, než začnou hnědnout.

  • 7

Komentáře k receptu