Papriky plněné bramborami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 968.8 mg
  • Vláknina 17456.5 mg
  • Vitamín A 17456.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, odřežeme jim vršky, vydlabeme jádřince a zevnitř je osolíme. Mrkev, celer a cibuli očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na malé kostičky. Ještě si nadrobno nakrájíme omytá rajčata, drobně posekáme opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, na něj dáme dusit mrkev, celer a cibuli. Dusíme pod poklicí. Když je zelenina měkká, přidáme brambory, rajčata, česnek, petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr.

  • 3

    Zeleninovou směs osolíme a opepříme podle chuti, dobře promícháme a naplníme papriky.

  • 4

    Do olejem vymazaného hlubšího pekáče poskládáme papriky vrškem nahoru, polijeme zbytkem oleje a přidáme 1 - 2 dl vody. Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme při 175°C do doby, až jsou brambory se zeleninou měkké. Potom je přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a zapečeme je dozlatohněda.

  • 5

Komentáře k receptu