Papriky plněné bramborami a zeleninou
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Brambory
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 8 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Olej olivový
- 2 dl Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 56 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 166.2 mg
- Draslík 968.8 mg
- Vláknina 17456.5 mg
- Vitamín A 17456.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, odřežeme jim vršky, vydlabeme jádřince a zevnitř je osolíme. Mrkev, celer a cibuli očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na malé kostičky. Ještě si nadrobno nakrájíme omytá rajčata, drobně posekáme opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, na něj dáme dusit mrkev, celer a cibuli. Dusíme pod poklicí. Když je zelenina měkká, přidáme brambory, rajčata, česnek, petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr.
-
3
Zeleninovou směs osolíme a opepříme podle chuti, dobře promícháme a naplníme papriky.
-
4
Do olejem vymazaného hlubšího pekáče poskládáme papriky vrškem nahoru, polijeme zbytkem oleje a přidáme 1 - 2 dl vody. Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme při 175°C do doby, až jsou brambory se zeleninou měkké. Potom je přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a zapečeme je dozlatohněda.
-
5