Papriky naplněné fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 31 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1959.9 mg
- Vláknina 33528.4 mg
- Vitamín A 33528.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole den předem namočíme do vody. Druhý den si připravíme všechny potřebné ingredience. Omytým paprikám odřežeme vršky a vydlabeme jádřince. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Fazole povaříme 5 minut ve vodě, ve které se máčely, potom je slijeme, zalijeme čistou vodou a spolu s pórkem vaříme doměkka.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme mouku a sladkou papriku a uděláme si světlou jíšku. Když je fazole měkká, přimícháme k ní jíšku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a drobně pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a chvíli povaříme - vznikne nám hustá směs a tou naplníme papriky. Plněné papriky poskládáme do zapékací mísy, potřeme je olivovým olejem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut při 200°C.
-
4