Papriky naplněné fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Pórek
  • 15 ks Kapie
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1959.9 mg
  • Vláknina 33528.4 mg
  • Vitamín A 33528.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole den předem namočíme do vody. Druhý den si připravíme všechny potřebné ingredience. Omytým paprikám odřežeme vršky a vydlabeme jádřince. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Fazole povaříme 5 minut ve vodě, ve které se máčely, potom je slijeme, zalijeme čistou vodou a spolu s pórkem vaříme doměkka.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme mouku a sladkou papriku a uděláme si světlou jíšku. Když je fazole měkká, přimícháme k ní jíšku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a drobně pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a chvíli povaříme - vznikne nám hustá směs a tou naplníme papriky. Plněné papriky poskládáme do zapékací mísy, potřeme je olivovým olejem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut při 200°C.

  • 4

Komentáře k receptu