Musaka z květáku a brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 28 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 224 mg
- Draslík 1145.8 mg
- Vláknina 13800.5 mg
- Vitamín A 13800.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
-
2
Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno.
-
3
Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme.
-
4
Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo.
-
5
Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C.