Musaka z květáku a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 600 g Květák
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 224 mg
  • Draslík 1145.8 mg
  • Vláknina 13800.5 mg
  • Vitamín A 13800.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, osolíme a promícháme.

  • 2

    Omytý květák rozebereme na růžičky, které v misce osolíme. Petrželku nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Zapékací mísu dobře vymažeme máslem (20 g) a budeme vrstvit brambory s vrstvou květáku. Každou vrstvu posypeme petrželkou a opepříme.

  • 4

    Budeme střídat vrstvy několikrát a poslední zalijeme mlékem, do kterého jsme rozšlehali vajíčka a přimíchali rozpuštěné máslo.

  • 5

    Musaku pečeme v dobře vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu při 180 °C.

Komentáře k receptu