Lilky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 12 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 797.8 mg
- Vláknina 22330.5 mg
- Vitamín A 22330.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, osušíme a neoloupané je dáme na 15 minut zapéct do rozehřáté trouby (můžeme použít i gril).
-
2
Zapečené lilky po vychladnutí oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.
-
3
Po půl hodině lilky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném olivovém oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.
-
4
Opečené lilky poskládáme na dno zapékací mísy, posypeme je drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou, zalijeme 2,5 dl bílého vína a v rozehřáté troubě je upečeme při 175°C.
-
5
Hotové lilky jsou měkké, bez šťávy.
-
6
Před podáváním je osolíme a pokapeme citronovou šťávou podle chuti.