Zeleninový džuveč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 21 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1037.2 mg
- Vláknina 15688 mg
- Vitamín A 15688 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky.
-
3
Feferonky, rajčata a zelené fazolky omyjeme a vše pokrájíme na kostky.
-
4
Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme v pekáči na olivovém oleji.
-
5
Přidáme k ní všechnu pokrájenou zeleninu, posypeme solí, mletou paprikou a posypeme nasekanou zelenou petrželku.
-
6
Přilijeme trochu vody, vše promícháme a dáme do horké trouby zapéct.
-
7
Pečeme při 190°C.
-
8
Pečeme do doby, až zelenina změkne a voda se vyvaří.
-
9
Zelenina by měla zůstat šťavnatá.