Imam bajalma
Suroviny
- 200 ml Rajčatová šťáva
- 3 ks Cibule
- 5 ks Paprikové lusky čerstvé
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Feferony
- 4 ks Lilek
- 1 špetka Sůl
- 8 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 0.01 dl Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 6 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1185.7 mg
- Vláknina 22146 mg
- Vitamín A 22146 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky opláchneme vodou, odřežeme stopky a podélně každý lilek nakrojíme na 3 místech. V pánvi rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany. Vyjmeme je z oleje, na olej dáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, feferonku a papriku. Ještě přidáme posekaný česnek s drobně pokrájenou petrželkou. Vše zamícháme, osolíme a krátce restujeme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, poklademe je do vymazaného pekáče, přilijeme 1-2 dl vody a pečeme 30 minut v rozpálené troubě při 200°C. Během pečení osmažíme hladkou mouku, zředíme ji rajčatovou šťávou, osolíme, zamícháme a krátce povaříme.
-
2
Při servírování poléváme lilky rajčatovou zálivkou.
-
3