Imam bajalma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 3 ks Cibule
  • 5 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.01 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1185.7 mg
  • Vláknina 22146 mg
  • Vitamín A 22146 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky opláchneme vodou, odřežeme stopky a podélně každý lilek nakrojíme na 3 místech. V pánvi rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany. Vyjmeme je z oleje, na olej dáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, feferonku a papriku. Ještě přidáme posekaný česnek s drobně pokrájenou petrželkou. Vše zamícháme, osolíme a krátce restujeme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, poklademe je do vymazaného pekáče, přilijeme 1-2 dl vody a pečeme 30 minut v rozpálené troubě při 200°C. Během pečení osmažíme hladkou mouku, zředíme ji rajčatovou šťávou, osolíme, zamícháme a krátce povaříme.

  • 2

    Při servírování poléváme lilky rajčatovou zálivkou.

  • 3

Komentáře k receptu