Plněné papriky na turecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 113.1 mg
- Draslík 866.6 mg
- Vláknina 10192 mg
- Vitamín A 10192 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 195.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené skopové maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.
-
2
K masu přidáme propláchnutou rýži, vajíčko, posekaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Paprikám vydlabeme jádřince, opláchneme je a povaříme 3-5 minut. Potom je ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a naplníme masovou směsí.
-
3
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, hrnec odstavíme z vařiče, dáme na cibuli oloupaná a propasírovaná rajčata, přidáme sůl, zamícháme a přendáme do zapékací mísy. Do rajčatové omáčky poskládáme plněné papriky, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut.