Dušená žebra se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1188 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 91 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 305.7 mg
- Draslík 1712.8 mg
- Vláknina 16409 mg
- Vitamín A 16409 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá vepřová žebra pokrájíme na menší kusy, které osolíme. V hrnci rozehřejeme sádlo a žebra zprudka z každé strany opečeme dozlatova.
-
2
Pokrájené kysané zelí propláchneme (jen pokud je velmi kyselé) a přidáme ho k masu. Můžeme přidat i 1 lžíci cukru. Ještě přidáme omyté, pokrájené pálivé papriky (bez jádřinců), vše posypeme mletou sladkou paprikou a promícháme. Přilijeme 1-2 dl vody a necháme při mírné teplotě pod pokličkou dusit do změknutí masa.
-
3
Maso dobře podušených žeber se samo odděluje od kostí.