Studená dožínková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Okurky
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 16 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 41 mg
  • Vláknina 492.5 mg
  • Vitamín A 492.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé okurky oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.

  • 2

    Přidáme k nim prolisované stroužky česneku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme podle chuti. Promícháme a dochutíme vinným octem.

  • 3

    Tato vychlazená polévka je v horkém létě výborné osvěžení.

Komentáře k receptu