Špenátová čorba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1741 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 155.1 mg
- Draslík 1077.6 mg
- Vláknina 5597 mg
- Vitamín A 5597 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté čerstvé špenátové listy ponoříme do vařící vody, spaříme je, scedíme a drobně nakrájíme.
-
2
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme horkým hovězím vývarem, promícháme (aby se nám neutvořily hrudky) a přidáme pokrájený špenát, slaninu nakrájenou na malé kostičky, sůl a pepř.
-
3
Znovu promícháme a vaříme pomalu při mírné teplotě asi 1/4 hodiny.
-
4
Do odstavené čorby vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.
-
5
Servírujeme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.