Lesnická obloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 856.8 mg
- Vláknina 5919.8 mg
- Vitamín A 5919.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo. Hříbky nakrájíme na širší plátky a na másle je orestujeme. Brambory pokrájíme na kostičky a usmažíme na másle. Podlijeme silným vývarem a 5 minut podusíme, až se část tekutiny odpaří. Lanýže posekáme nadrobno, osolíme a opepříme.
-
2
Na talíři vytvoříme 2 kopečky brambor, kolem pokládáme plátky hříbků a posypeme 1 lžící ochucených lanýžů. Přelijeme šťávou, která zbyla na pánvi po bramborách, a kterou jsme smíchali s trochou vypečené šťávy z masa.
-
3
Obloha je vhodná k pečenému masu.