Letní bramborový salát
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 200 g Rajčata
- 250 g Okurka salátová
- 100 g Majonéza
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 897.5 mg
- Vláknina 13209.8 mg
- Vitamín A 13209.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené okurky, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, cibuli a papriku.
-
2
Potom vmícháme majonézu zředěnou octem a promíchanou s jogurtem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí. Vše zlehka promícháme a salát necháme krátce vychladit.