Jahodová polévka s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 268.9 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté jahody nakrájíme na kousky, vložíme do misky a prosypeme cukrem. Necháme v chladničce asi 1 hodinu proležet.
-
2
Část jahod rozmixujeme s jogurtem a smetanou, vychladíme a přimícháme ještě část jahod.
-
3
Hotovou polévku nalijeme do skleněných misek a ozdobíme zbylými jahodami.