Paprikový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 626.2 mg
- Vláknina 210 mg
- Vitamín A 210 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 280.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky pečlivě omyjeme, očistíme od stopek a jadřinců, pokrájíme na nudličky. Pokrájenou papriku zprudka osmahneme na rozpáleném oleji.
-
2
Dáme do mísy a přelijeme octem, přidáme utřený česnek a sůl. Pečlivě promícháme.
-
3
Necháme alespoň půl hodiny odležet v chladničce, poté servírujeme.