Salát z lilků s rajčatovým sósem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 602.4 mg
- Vláknina 12810 mg
- Vitamín A 12810 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky na chvíli vložíme do horké trouby, aby změkla jejich slupka. Slupku oloupeme a lilek nakrájíme na silnější kolečka, cca 1cm široká. Ta ihned vložíme do slané vody (1/2 lžička sůl) a necháme v ní půl hodiny máčet. Poté pečlivě osušíme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji (polovina dávky).
-
2
Rajčata spaříme a oloupeme. Získané dužiny utřeme s česnekem a necháme chvíli dusit na zbylém oleji. Do vzniklého sósu přidáme ocet a sůl, dobře promícháme.
-
3
Opečené lilky podáváme přelité rajčatovou omáčkou.