Salát z lilků s rajčatovým sósem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 300 g Lilek
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 602.4 mg
  • Vláknina 12810 mg
  • Vitamín A 12810 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky na chvíli vložíme do horké trouby, aby změkla jejich slupka. Slupku oloupeme a lilek nakrájíme na silnější kolečka, cca 1cm široká. Ta ihned vložíme do slané vody (1/2 lžička sůl) a necháme v ní půl hodiny máčet. Poté pečlivě osušíme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji (polovina dávky).

  • 2

    Rajčata spaříme a oloupeme. Získané dužiny utřeme s česnekem a necháme chvíli dusit na zbylém oleji. Do vzniklého sósu přidáme ocet a sůl, dobře promícháme.

  • 3

    Opečené lilky podáváme přelité rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu