Špenátový salát s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 1337 mg
- Vláknina 16223.2 mg
- Vitamín A 16223.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 343.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté a pokrájené listy špenátu vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Podlijeme vodou a dusíme. Nezapomeneme často míchat, aby se špenát nepřipálil. Měkký špenát vyjmeme z hrnce a širším nožem utřeme na prkénku do jemné konsistence. Necháme v míse vychladnout.
-
2
Než špenát vystydne, připravíme zálivku z jogurtu, citrónové šťávy, utřeného česneku a olivového oleje, kterou na závěr špenát přelijeme. Podáváme dobře chlazené.