Fazolkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 130 g Cibule
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 700 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 549.1 mg
  • Vláknina 13404.5 mg
  • Vitamín A 13404.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolové lusky pokrájíme na menší kusy a povaříme ve slané vodě (1/2 lžička sůl). Na kolečka pokrájenou cibuli zprudka osmahneme na olivovém oleji a vmícháme do uvařených fazolek.

  • 2

    Na závěr salát dochutíme utřeným česnekem, octem a solí.

  • 3

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu