Polévka bramborová letní
Suroviny
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Brambory
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 0.5 ks Kapusta hlávková
- 1 špetka Kmín celý
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 51 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 1059.2 mg
- Vláknina 14027 mg
- Vitamín A 14027 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 162.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, přidáme houby (sušené předem namočené). Vše osmahneme a poté zalijeme do roviny vodou.
-
2
Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 15 min.
-
3
Poté jíšku smícháme se zeleninou, přidáme kapustu, kmín, osolíme a necháme dovařit.
-
4
Po odstavení polévky přisypeme nasekanou zelenou nať.