Polévka bramborová letní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 1059.2 mg
  • Vláknina 14027 mg
  • Vitamín A 14027 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 162.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, přidáme houby (sušené předem namočené). Vše osmahneme a poté zalijeme do roviny vodou.

  • 2

    Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 15 min.

  • 3

    Poté jíšku smícháme se zeleninou, přidáme kapustu, kmín, osolíme a necháme dovařit.

  • 4

    Po odstavení polévky přisypeme nasekanou zelenou nať.

Komentáře k receptu