Ovocné fondue
Suroviny
- 1200 g Lesní plody - mražené
- 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 150 g Jogurt bílý
- 100 g Jahody zahradní
- 30 g Oříšky piniové
- 150 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Kakao - prášek
- 1 ks Cukr kostkový
- 1 ks Citrony
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Karob
- 2 polévková lžíce Čokoláda hořká
- 2 polévková lžíce Sirup cukerný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 7.7 mg
- Draslík 196.7 mg
- Vláknina 19207.3 mg
- Vitamín A 19207.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 156 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na čokoládovou omáčku smícháme dvě lžíce mléka se škrobem. Zbylé mléko smícháme s práškovým karobem, kakaem a lžící cukru. Přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob a necháme omáčku 2 minuty povařit. Necháme vychladnout a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku dáme do chladu.
-
2
Jahodovou omáčku připravíme z omytých jahod, jablečného sirupu, tvarohu a lžíce cukru. Vše rozmixujeme na kaši a dáme do chladu.
-
3
Na oříškovou omáčku nejdřív kostkou cukrku odrhneme kůru z citronu. Ten potom vymačkáme. Kostku cukru smícháme se třemi lžícemi citronové šťávy, jogurtem a jednou lžící cukru. Pinie umeleme najemno, vmícháme do směsi a dáme do chladu.
-
4
Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou citronovou šťávou ho pokapeme.
-
5
Smetanu ušleháme s lžící cukru na šlehačku a po třetinách jí rozdělíme do omáček. Podáváme s ovocem.