Ovocné fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Lesní plody - mražené
  • 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 150 g Jogurt bílý
  • 100 g Jahody zahradní
  • 30 g Oříšky piniové
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 ks Cukr kostkový
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Karob
  • 2 polévková lžíce Čokoláda hořká
  • 2 polévková lžíce Sirup cukerný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 7.7 mg
  • Draslík 196.7 mg
  • Vláknina 19207.3 mg
  • Vitamín A 19207.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 156 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na čokoládovou omáčku smícháme dvě lžíce mléka se škrobem. Zbylé mléko smícháme s práškovým karobem, kakaem a lžící cukru. Přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob a necháme omáčku 2 minuty povařit. Necháme vychladnout a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku dáme do chladu.

  • 2

    Jahodovou omáčku připravíme z omytých jahod, jablečného sirupu, tvarohu a lžíce cukru. Vše rozmixujeme na kaši a dáme do chladu.

  • 3

    Na oříškovou omáčku nejdřív kostkou cukrku odrhneme kůru z citronu. Ten potom vymačkáme. Kostku cukru smícháme se třemi lžícemi citronové šťávy, jogurtem a jednou lžící cukru. Pinie umeleme najemno, vmícháme do směsi a dáme do chladu.

  • 4

    Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou citronovou šťávou ho pokapeme.

  • 5

    Smetanu ušleháme s lžící cukru na šlehačku a po třetinách jí rozdělíme do omáček. Podáváme s ovocem.

Komentáře k receptu