Letní salát s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mascarpone
  • 500 g Jahody lesní
  • 4 kávová lžička Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81.1 mg
  • Draslík 9.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs bobulovitého ovoce, jahody, maliny, rybíz, ostružiny, může být i zmražené, necháme okapat.

  • 2

    Mascarpone rozmícháme s čerstvou šlehačkou a 2 lžičkami cukru na hladký krém.

  • 3

    Ovoce rozdělíme do misek, ozdobíme krémem a pocukrujeme. Dle chuti můžeme ovoce pokapat likérem z černého rybízu.

Komentáře k receptu