Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Broskve
  • 250 g Meloun vodní
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Želatina bílá plátky
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 378.4 mg
  • Vláknina 6639.8 mg
  • Vitamín A 6639.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lučinu utřeme s 50g cukru, citronovou šťávou a kůrou. Předem namočenou želatinu necháme rozpustit a přimícháme do Lučiny. Z bílků ušleháme pevný sníh, smetanu ušleháme do tuha. Do směsi nejdříve vmícháme šlehačku, potom zlehka sníh a dáme vychladit.

  • 2

    Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Povaříme je v 500 ml vody s 50 g cukru a se skořicí, rozmačkáme na kaši. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody, přidáme do kaše a krátce povaříme. Polévku necháme vychladit.

  • 3

    Z melounu odstraníme pecičky, pomocí lžičky vytvarujeme kuličky.

  • 4

    Z lučinového krému vytvoříme lžící noky a spolu s kuličkami melounu je vložíme do polévky.

Komentáře k receptu