Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 22 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 378.4 mg
- Vláknina 6639.8 mg
- Vitamín A 6639.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lučinu utřeme s 50g cukru, citronovou šťávou a kůrou. Předem namočenou želatinu necháme rozpustit a přimícháme do Lučiny. Z bílků ušleháme pevný sníh, smetanu ušleháme do tuha. Do směsi nejdříve vmícháme šlehačku, potom zlehka sníh a dáme vychladit.
-
2
Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Povaříme je v 500 ml vody s 50 g cukru a se skořicí, rozmačkáme na kaši. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody, přidáme do kaše a krátce povaříme. Polévku necháme vychladit.
-
3
Z melounu odstraníme pecičky, pomocí lžičky vytvarujeme kuličky.
-
4
Z lučinového krému vytvoříme lžící noky a spolu s kuličkami melounu je vložíme do polévky.