Letní zahradní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 2 kávová lžička Křen
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 šálek Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 962.7 mg
  • Vláknina 20091.6 mg
  • Vitamín A 20091.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka silná asi 0,5cm.

  • 2

    V míse smícháme jablka s bramborami a okapaným hráškem. Přidáme jogurt promíchaný s nastrouhaným křenem, solí a nasekanou mátou. Vše zlehka promícháme, přikryjeme fólií a necháme v chladu nejméně 2 hodiny.

  • 3

    Omyté a osušené salátové listy rozložíme na plochou mísu a navršíme na ně vychlazený salát.

Komentáře k receptu