Studená třešňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 198.6 mg
- Vláknina 4163 mg
- Vitamín A 4163 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu.
-
2
Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit.
-
3
Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu.