Studená třešňová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kompot třešňový
  • 15 g Solamyl
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Kostkový led
  • 1 dl Víno červené
  • 3 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Likér třešňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198.6 mg
  • Vláknina 4163 mg
  • Vitamín A 4163 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu.

  • 2

    Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit.

  • 3

    Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu.

Komentáře k receptu