Hříbky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.15 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 41.5 mg
  • Draslík 624 mg
  • Vláknina 1578.8 mg
  • Vitamín A 1578.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hřiby nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na 30 g másla.

  • 2

    Přidáme lžičku mouky, zamícháme, zalijeme kysanou smetanou, osolíme a krátce podusíme.

  • 3

    Podušené houby vložíme do zbytkem másla vymazané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci do horké trouby.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu