Hroznový kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hroznové víno
  • 50 g Cukr krupice
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 30.9 mg
  • Vláknina 283 mg
  • Vitamín A 283 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr zalijeme vodou a uvedeme do varu.

  • 2

    Hroznové víno zbavené stopek omyjeme a vhodíme do vařícího cukerného roztoku. Odstavíme z ohně a necháme pod pokličkou vychladnout.

  • 3

    Nakonec do hotového kompotu přidáme trochu citronové šťávy.

Komentáře k receptu