Hroznový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 59 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 30.9 mg
- Vláknina 283 mg
- Vitamín A 283 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr zalijeme vodou a uvedeme do varu.
-
2
Hroznové víno zbavené stopek omyjeme a vhodíme do vařícího cukerného roztoku. Odstavíme z ohně a necháme pod pokličkou vychladnout.
-
3
Nakonec do hotového kompotu přidáme trochu citronové šťávy.