Rýžový salát s nakládanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 400 g Rýže Arborio
  • 250 g Tuňák v oleji
  • 2 ks Ančovička - filety
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Zelenina nakládaná
  • 12 ks Olivy nakládané
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4808 kcal
  • Sacharidy 430 g
  • Tuky 296 g
  • Sodík 415769 mg
  • Bílkoviny 151 g
  • Uhlovodany 430 g
  • Cholesterol 469.2 mg
  • Draslík 2674.5 mg
  • Vláknina 168256 mg
  • Vitamín A 168256 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 66.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou rýži do měkka scedíme a dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou.Necháme okapat,přendáme do salátové mísy.V misce rozšleháme olej,citronovou šťávu a vařený žloutek,přidáme ančovičky a rozmícháme do hladké zálivky.Přidáme tuňáka rozsekaného na kousky,kapary a vypeckované a najemno nakrájené olivy.Podle chuti osolíme a opepříme.Takto připravenou zálivkou přelijeme rýži a jemně promícháme.Před podáváním ozdobíme nakládanou zeleninou.

Komentáře k receptu