Aspik s čerstvými hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 33 g Želatina
  • 300 ml Voda pitná
  • 800 ml Voda pitná
  • 600 ml Pikanta nálev
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 823 mg
  • Vláknina 3529.6 mg
  • Vitamín A 3529.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na menší kousky. V rendlíku přivedeme k varu zředěný okurkový nálev s vodou v poměru 2:1. Hříbky vložíme do vroucího nálevu a krátce 3-4 minuty je povaříme, poté je scedíme a promyjeme studenou vodou, pak je necháme okapat. Nakládanou papriku - kápii nakrájíme na proužky. Natvrdo uvařená vajíčka pokrájíme na čtvrtky. Mražený hrášek povaříme 2 minuty, pak ho scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Uvaříme želatinu na aspik: v kastrólku s 800ml vody rozmícháme celý sáček želatiny (33g), přidáme 1/2 lžičky soli, směs promícháme, želatinu necháme 5 minut nabobtnat a přivedeme k varu. Stále mícháme a jakmile se začne vařit, hned kastrólek se želatinou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Ještě ji dochutíme pepřem solí, případně i špetkou cukru.

  • 3

    Do formy na chlebíčky nebo srnčí hřbet. rozdělíme střídavě houby, vajíčka, hrášek a když má želatina pokojovou teplotu, směs ve formě zalijeme a dáme na chladné místo do druhého dne zatuhnout.

Komentáře k receptu