Jehněčí pilaf II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 300 g Rýže
  • 750 ml Vývar jehněčí
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 158.8 mg
  • Draslík 402.9 mg
  • Vláknina 5581.5 mg
  • Vitamín A 5581.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1426.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky a spolu s kolečky cibule a česnekem nakrájeným na plátky opečeme na oleji.

  • 2

    Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme protlak, přisypeme rýži a zalijeme zbytkem vývaru.

  • 4

    Dusíme, až je rýže měkká.

Komentáře k receptu