Zapečený květák s boloňskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 21 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 519.5 mg
- Vláknina 8310 mg
- Vitamín A 8310 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozdělíme na nejmenší růžičky, v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, květák 5 minut povaříme a scedíme.
-
2
V rendlíku na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájené houby a šunku a 3 minuty orestujeme. Zalijeme protlakem, přidáme sůl, kmín a oregano a odstavíme. V jiném rendlíku usmažíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, ve které se vařil květák a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme do šunkovo houbové směsi a udržujeme teplé.
-
3
Okapaný květák rozložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme teplou omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.