Salát z jarní kopřivy s popencem a ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 271.2 mg
- Vláknina 8417.8 mg
- Vitamín A 8417.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní mladou kopřivu omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme. Omyjeme pod tekoucí vodou bylinku popenec, ze snítek otrháme lístky a přidáme ke kopřivám. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. V míse smícháme kopřivové lístky s popencem a ředkvičkami.
-
2
Připravíme si zálivku: do misky dáme 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 2 špetky soli, 2 špetky bílého pepře a lžičku cukru. Zálivku důkladně promícháme s 2-3 lžícemi vody, přelijeme salát a znovu promícháme.