Severský jablečný punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 16 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 28.7 mg
- Vláknina 773 mg
- Vitamín A 773 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme med, džus, vanilkový cukr a kousek skořice. Jablíčko důkladně omyjeme, napíchneme do něj hřebíčky, a poté ho přidáme do mísy. Mošt s jablíčkem přivedeme do varu, vmícháme citronovou kůru i šťávu a na mírném plameni necháme směs asi 3 minuty.
-
2
Po odstavení můžeme směs rozlévat do sklenic, ale musíme ho podávat velmi horký!