Severský jablečný punč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 80

Suroviny

  • 1 ks Jablka
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Skořice celá
  • 6 šálek Džus jablečný
  • 0.333333 šálek Med včelí
  • 1 šálek Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 16 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 28.7 mg
  • Vláknina 773 mg
  • Vitamín A 773 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme med, džus, vanilkový cukr a kousek skořice. Jablíčko důkladně omyjeme, napíchneme do něj hřebíčky, a poté ho přidáme do mísy. Mošt s jablíčkem přivedeme do varu, vmícháme citronovou kůru i šťávu a na mírném plameni necháme směs asi 3 minuty.

  • 2

    Po odstavení můžeme směs rozlévat do sklenic, ale musíme ho podávat velmi horký!

Komentáře k receptu