Maďarský salát z okurek a kapií
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 10 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 450.8 mg
- Vláknina 6040 mg
- Vitamín A 6040 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neoloupané salátové okurky nakrouháme na struhadle na kolečka, rozložíme na velký tác. Kapie omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na slabé proužky, přidáme k okurce. Nakonec nakrájíme červenou cibuli na slabá kolečka a přidáme k okurce a kapii, promícháme a všechnu zeleninu jemně osolíme, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odstát. Mezitím si připravíme nálev. Smícháme vinný ocet, lžičku cukru a 1 dl vody, prolisovaný česnek. Do misky zcedíme šťávu, kterou pustila osolená zelenina, zeleninu přemístíme do mísy a zalijeme nálevem, necháme půl hodiny odstát. Po půlhodině děrovanou naběračkou vyjmeme zeleninu z nálevu, okapeme a dáme do mělké mísy, zalijeme scezenou šťávou, která si uchovala všechny vitamíny. Dosolíme, okořeníme paprikou a posypeme slunečnicovými semínky.